Mijn visie

Door de afgelopen jaren heen heb ik een totaal andere kijk op de wereld gekregen. Jaren geleden keek ik naar het nieuws, naar allerlei andere programma’s en ik zoog het op als een spons. Veel negativiteit is wat ik in mijn hersenen toeliet. Toxic mensen en omgevingen met veel alcohol & drugs. Ik praatte het altijd maar goed onder het mom: “je moet wel een beetje genieten”, maar de grens was compleet verdwenen.

Dankzij jaaaren van persoonlijke ontwikkeling is mijn hele innerlijke wereld veranderd en daardoor zie ik de wereld om mij heen ook anders.

Wat ik om mij heen zie is veel mensen die strugglen, veel mensen die zich niet beseffen waar ze mee bezig zijn. Veel mensen die met vingers wijzen en ondertussen niet eerlijk naar zichzelf durven te kijken. Veel mensen die in de slachtofferrol zitten (“mijn leven is zo zwaar” & “ik heb het oh zo moeilijk”). Dat is wie ik ook ooit was, maar het is niet nodig. Het is niet nodig om zo te lijden. We kunnen pijn hebben en die pijn ervaren, maar we hoeven er niet onder te lijden. De kracht van mijn mind is iets wat ik heb ontdekt de afgelopen jaren. Met onze mind kunnen we onszelf letterlijk (fysiek & mentaal) kapot maken, maar we kunnen onszelf ook sterker maken. Door onze mind te trainen, goed te eten, te bewegen, onze emoties te leren voelen en onze kernproblemen aan te pakken, kunnen we weer volledig de controle krijgen over ons eigen leven. Dit noemen we ook wel een holistische aanpak. Op deze manier kun je echt in je kracht gaan staan en je gelukkiger en sterker dan ooit voelen.

Ik ben groot voorstander van een holistische aanpak omdat alles met elkaar is verbonden. Je kunt nog zo goed trainen en gezond eten, maar als jij je mindset niet verandert zul je wellicht nooit tevreden zijn over je lichaam. Ook kun je je mind wel trainen, maar als je de kernoorzaak (het spirituele aspect van holisme) niet aanpakt… kom je steeds terug in hetzelfde patroon.

Groei gaat in stapjes en we zijn nooit uitgleerd in ons leven. We komen steeds weer nieuwe dingen tegen. Maar ben jij bereid aan jezelf te werken? Gun jezelf dan écht de tijd. Iets wat zich heeft opgebouwd in jaren, gaat niet verdwijnen binnen 1 maand. Wees geduldig en pluk de vruchten van je eigen kracht. Die kracht vind je steeds meer door stapje voor stapje vooruit te gaan, soms een stapje terug te doen om weer vooruit te kunnen en laagje voor laagje af te pellen. Onthoud: jij bent het écht waard om je leven te leven op jouw voorwaarden!

Liefs, Tess

Mijn trip

Het belangrijkste waarvan ik heb geleerd in mijn leven zijn mijn fouten, mijn pijnen en verliezen. Sinds ik mijn vader ben verloren in 2018 ben geïnteresseerd geraakt in spiritualiteit. Het is een breed begrip, maar zoveel meer dan de meeste mensen denken. Door het verliezen van mijn vader begon ik te zoeken naar antwoorden. Ook bracht het uiteraard de nodige pijn met zich mee en wakkerde het veel schuldgevoel en een negatief zelfbeeld aan. Dat negatieve zelfbeeld heb ik lang bij me gedragen, maar daar was ik mij nooit echt bewust van. Ik had daar, zoals we het noemen, een beschermingsmechanisme tegen opgebouwd. Dat is een groot schild waardoor ik niet hoefde te laten zien dat ik een hekel aan mezelf had. Toen ik in 2020 het boek “master your mindset” in mijn handen kreeg, begonnen dingen te kriebelen. Ik was niet gelukkig in mijn relatie, het was één grote struggle. Ik was niet gelukkig met mijn huidige baan, ik wilde meer, maar ik had het gevoel dat ik niks voor elkaar kon krijgen. Ik vond mezelf maar een mislukking. Ik zag in dat ik dit niet langer wilde, maar ik zag ook in dat ik dit niet alleen kon oplossen. Dus ik stapte naar de GGZ. Daar werd voor mijn gevoel de kern van het probleem niet aangepakt en ik voelde me er ook totaal niet beter door. Toen kwam ik “toevallig” iemand tegen. Zij heeft mij de 1,5 jaar daarna gecoacht met prachtige diepgaande sessies. Als ik nu terugkijk, heeft zij mij echt uit mijn helse vicieuze cirkels weten te helpen en ontzettend veel kracht in mij naar boven gehaald. Ik ben allerlei dingen gaan doen en ontdekken om mijzelf en mijn leven te verbeteren. Vele dingen hebben mij geholpen naar waar ik nu sta. Dingen zoals zelfhulpboeken, online cursussen om mijzelf te ontwikkelen, meditaties, visualisaties, verschillende therapeuten en coaches, plantmedicijnen (magic truffels en ayahuasca), alleen op reis naar Zuid- & Midden-Amerika en ook mijn huidige opleiding tot holistisch therapeut heeft ontzettend veel groei in mijn persoonlijke ontwikkeling teweeg gebracht. Ik voel mij sterker, gelukkiger en vrijer dan ooit. En dat is wat ik jou ook mee wil geven!

Mijn missie

Het is mijn missie met Flow your balance om meer bewustzijn over de wereld te verspreiden. Bewustzijn over je eigen gedragspatronen, bewustzijn over je gedachten, bewustzijn over je ziel en je kern. Ik wil dat we bewuster worden van alles waar we mee bezig zijn en dat stapje voor stapje verbeteren, zodat we samen in een mooiere wereld kunnen leven. Want de wereld heeft het nodig… meer vriendelijkheid naar elkaar toe, meer liefde, meer vrolijkheid en openheid. Het is tijd voor verandering en die verandering begint bij onszelf.